En del saker ska inte vem som helst pilla på. Som elen i ditt hem, stora försiktighetsåtgärder vidtas där. Det ska inte finnas en risk att ett barn ska kunna stoppa in sina fingrar i eluttaget.

Redan från barnsben lär vi våra barn: ‘’Ajabaja, inte pilla på eluttagen’’. Anledningen till att vi gör det är väldigt bra, det är farligt. Även för den glada amatören som gillar att lösa sina egna problem i hemmet är det farligt. Det finns många saker du kan göra i hemmet, elen är inte en av dem. Att få en stöt kan rentav vara en livsfara, beroende på hur stark elen är. Har du någonsin försökt gå in till de vackra hästarna i hagen? Oftast har hästarna ström runt omkring sig. Denna ström är ofarlig, men trots det är den väldigt obehaglig. Har du inte känt kan det vara en utmaning att känna på just det.

Det enda och rätta valet

Den främsta anledningen till att anlita en elektriker är säkerheten. Elektriker är utbildade och kan arbeta med el utan större risker. En annan väldigt bra anledning är försäkringsbolaget. Ger du dig själv på elen och något blir fel så får du ingen hjälp från försäkringsbolaget. Har du däremot haft en elektriker ute kommer de täcka skador som kan uppstå efter det. När vi kommit så här långt kan du kontakta en elektriker i Åkersberga. Du kommer där få ett proffsigt och trevligt bemötande. Din el i hemmet kommer att vara välskött och risken för en olycka är mindre.