Varför händer det alltid något när du inte har tid, är trött eller stressad? Här kommer du hem med varm mat och trötta ben. Och så går nyckeln av i låset till din ytterdörr, så du inte kommer in.

Om en låssmed hade skrivit en bok om alla anledningar till att de får rycka ut, så hade det säkert blivit en tjock bok. För inte bara finns det många olika sätt som nycklar kan försvinna på, eller gå sönder. De kunder som ringer in är ofta mycket generade och det händer att de märkligaste förklaringar kommer fram. Det kan också hända att de står i bara pyjamasen när du dyker upp. Generade över att de glömde att ta med nyckeln när de rusade ut för att hämta morgontidningen.

Byte av låskista

Mer ovanligt än att nycklar är borttappade eller ligger kvar i bostaden, är det att nycklar går sönder. Men det händer. Det händer också ibland att något blir fel med låskistan, så att den behöver bytas. Vad du än har för problem när du tar dig för att ringa en låssmed i Järfälla, så kan du lita på att de har hört det förut. Åtminstone brukar de vara snälla nog att säga det, för att du inte ska känna dig utlämnad och generad. Men det finns också ytterligare en anledning till att du får göra ett akut besök. Det kan ha hänt något som gör att låskistan behöver bytas på grund av hot eller brott.