Solskydd kommer i många olika former, som man kan fästa på eller i sitt hus. Vad man väljer beror på hur man vill kunna skärma av solen och om man ändå vill kunna se ut, trots att solen skuggas.
Idag finns det en mängd olika sätt att få skugga och avskärmning i sitt hus eller på sitt arbete. Man kan välja en sorts avskärmning som finns på insidan av fönstret i form av persienner, lamellgardiner, rullgardiner eller gardiner. Man kan även välja ett slags persienner som man fäster inuti fönstren. Eller så finns det flera olika slags solskydd som går att fästa på utsidan av fönstren.

Valet är fritt


Väljer man att fästa markiser på utsidan av sina fönster så har man också valt ett smycke för huset. Det är ett vanligt sätt att skydda sina skyltfönster på, samtidigt som man också kan passa på att ha namnet där på sin butik, restaurang eller hotell. Men för privatpersoner så brukar man inte ha någon text utan endast välja ett tyg som man tycker passar med fasad och fönster. Man kan även välja bland olika modeller och tyger i olika färger och mönster.

Vill man så kan man montera markiser som är fasta. Eller så kan man välja modeller som går att fälla in, vid blåst eller när solen inte ligger på. Det finns även sensorer som går att använda, så att solskydden automatiskt fäller ut sig när solen är framme, och fäller in sig när solen går ner. Läs mer om markiser på denna webbsida: markiserlidingö.se